JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Appbutik för alla operatörer från Ericsson
estoreProgram som fungerar i ”alla” mobiler. Det erbjuder Ericsson till operatörerna i en nyöppnad webbutik. I Ericssons programmeringsgränssnitt finns möjligheten att bygga tjänster som utnyttjar mobilens id-nummer, position och operatörsinformation.
Estore (”eStore”) heter marknadsplatsen som operatörer ska kunna ansluta sig till.

Det finns redan 30 000 tillämpningar i butiken, enligt Ericsson. De är kompatibla med ”tusentals” mobiltelefonmodeller, inklusive några av de mest populära funktions- och smartmobilerna.

Programmen ska kunna betalas via mobilräkningen.

Utvecklaren har tillgång till ett rikt programbibliotek med funktioner som ansiktsigenkänning, konvertering mellan videoformat, 3d-grafik, ekosläckande gruppsamtal,  Java-push, navigering, Sim-kortssäkerhet, sms, rfid, strömmande media,

Programplattformen kommer från norska Opera Software och heter Opera Widgets. Det betyder att programmen i mobiltelefonen körs i HTML, Javascript och andra webbteknologier. Dessutom tycks vissa av programgränssnitten förutsätta att mobilen har Java ME.

En punkt som Ericsson framhäver extra mycket är möjligheten som finns i gränssnitten att utnyttja den information om abonnenten som operatörerna har, genom att känna till användarens position, personuppgifter, rörelser, och så vidare. Här finns enligt Ericsson en stor hittills outnyttjad potential för bland annat säkerhetslösningar och riktad reklam.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)