JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Svensk system-på-kiselkonferens fokuserar på radio

Framtida utmaningar inom radio – det är årets tema för system-på-kiselkonferensen SSoCC som avhålls i Kolmården i början av maj.
När konferensen SSoCC – Swedish System-on-Chip Conference – i år firar sitt tioårsjubileum med en tillställning på Kolmårdens vildmarkshotell den 3-4 maj så är det framtidens radio som står i centrum. Talarlistan är inte spikad ännu, men arrangörerna utlovar presentationen från ledande forskare inom industri och akademi, som ska tala på teman från framtida material till kommande affärsmöjligheter.

Målet med konferensen är tvåfalt - dels vill man inspirera de doktorander som ger presentationer och diskutera deras framsteg, och dels vill man ge en överblick över läget för system-på-kiselforskningen och -utvecklingen i Sverige och övriga Norden. Priser kommer att delas ut till bästa studentpresentation och bästa forskningsresultat.

Konferensen organiseras av svenska IEEE och LInköpings universitet står för de praktiska arrangemangen. I organisationskommittén ingår även representanter för KTH, Chalmers, Ericsson och Huawei. Mer information finns här (länk).

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)