JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. EDC köper Oppunda
Den konkursade kontraktstillverkaren Oppunda i Katrineholm förvärvas av kollegan EDC i Munkfors.
– Vi har haft kontinuerlig kontakt med kunderna och de känner sig nöjda och komfortabla med den nya situationen. Likviditetsproblemen innan konkursen har tyvärr påverkat leveranserna men är nu inte längre ett problem. EDC garanterar nu verksamheten mot kunder, medarbetare och leverantörer, säger EDC:s vd Olle Hulteberg i ett presmeddelande.

Det var i början av mars som Oppunda försattes i konkurs.

– Den magra försäljningen har lett till ett likviditetsproblem och eftersom jag inte orkade peta in mer pengar fanns ingen återvändo, förklarade företagets vd och ägare Imre Nagy för Elektroniktidningen (länk).

Oppunda Electronics har sina rötter i Flextronics verksamhet på orten. När Flextronics lade ned år 2002 köpte Imre Nagy ett antal maskiner och startade Oppunda Electronics. Företaget har tio anställda och omsatte 17 miljoner år 2008.

Oppunda tillverkar allt från spårningsutrustning och batteriladdare till utrustning för rökdykare. Ett antal av kunderna finns i Norge och mycket av det som tillverkas slutmonteras, läggs i kartong och går direkt till slutkunden.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)