JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Vd-byte på Cybaero

Linköpingsföretaget Cybaero, som utvecklar och tillverkar obemannade helikoptrar för övervakningsuppdrag, får ny vd. Efter sex år lämnar Mikael Hult över vd-stolen till Leif Erlandsson på egen begäran.
– Cybaero har nu kommit in i en fas där annan kompetens behövs för att dels produktifiera och dels öka marknadsnärvaron ytterligare. Leif har visat på ypperliga resultat i tidigare anställningar med bolag i liknande faser som Cybaero befinner sig i idag, säger Mikael Hult, som tar över ordförandeposten i bolaget, i ett pressmeddelande.

Leif Erlandsson har arbetat som marknadschef på Cybaero under två år. Innan dess var han vd för Innovativ Vision, som tiofaldigade sin omsättningen under de tio år som Leif Erlansson höll i rodret.  I maj tar han över vd-posten på Cybaero.

– Jag har följt Cybaero under mer än 10 år och ser att marknaden nu börjar vakna till ordentligt. Inte minst bolagets nyligen träffade avtal med den spanska systemintegratören Indra visar på detta, säger han i ett pressmeddelande.
 
Cybaeros helikoptrar har sensorsystem och kan användas i både civil och militär verksamhet.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)