JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Microchip stöttar Googles elmätarsajt
Halvledarföretaget Microchip har tagit fram en referensdesign som ska förenkla utvecklingen av produkter som vill dra nytta av sökmotorföretaget Googles gratistjänst Powermeter. Med Powermeter kan man enkelt visa elförbrukningen i hemmet på en webbsida.
Google Powermeter är ett gratis mjukvaruverktyg som tillåter att man läser av elförbrukningen från valfri elmätare i sitt hem på en webbsida. Google tror att intresset för att övervaka strömförbrukningen är stort hos privatpersoner och företag, och tanken är att pengarna ska trilla in genom Googleannonser på de olika webbsidorna.

Nu tar Google hjälp av Microchip för att få fart på tillämpningen. Microchip har som första företag utvecklat en referensplattform som gör det enkelt för inbyggnadskonstruktörer att utveckla produkter som är kompatibla med Powermeter-funktionen.

Plattformen demonstrerar hur en produkt som mäter energiförbrukningen kan fungera genom trådlös eller trådbunden kommunikation och olika funktioner som kan skräddarsys. Microchip erbjuder alla halvledare samt utvecklingsverktyg som behövs för att konstruera en tillämpning. Första steget är dock att ladda ner företagets referenskod som är gratis (se länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)