JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Freescale bygger mjukvaruallians
Kunderna ska erbjudas mer förintegrerad mjukvara för att kunna komma ut på marknaden snabbare. Det är grundtanken bakom Freescales strategi, där mjukvara från Enea, Green Hills och Mentor Graphics ska bli hävstången som lyfter företagets processorer Qoriq, Powerquicc och Starcore till nya höjder.
Eneas nya förbindelse med Freescale, som Elektroniktidningen berättade om igår (länk), är bara en pusselbit i halvledarjättens alliansbygge. Samtidigt ingår nämligen Freescale strategiskt partnerskap med Green Hills Software och Mentor Graphics, två dominanter inom verktyg för mjukvaru- respektive hårdvaruutveckling.

Ambitionen är att ta fram så heltäckande lösningar som möjligt för de tre processorfamiljerna Qoriq, Powerquicc och Starcore. Alliansmedlemmarna förväntas delta i framtida utvecklingsarbete från allra första stund, allt för att kunna erbjuda kunderna de mest högpresterande, lättanvända och strömsnåla alternativen.

– Inbyggda multikärneprocessorer har blivit extremt avancerade, och kräver högoptimerade mjukvaruplattformar och -verktyg för att få ut full prestanda och energieffektivitet. Genom att fördjupa dessa allianser tror vi oss kunna leverera vad våra kunder behöver för att dra full nytta av våra sofistikerade multikärneprocessorer, säger Lisa Su, ansvarig för Freescales nätverks- och multimediegrupp, i ett pressmeddelande.

Som framgick av gårdagens artikel blir Eneas bidrag att leverera optimerade versioner av operativsystemen OSE och Oseck och verktygen Optima Tools. Green Hills fokus blir att ta fram anpassade versioner av verktygen i familjen Integrity, för bland annat säker virtualisering, debugging och C/C++-kompilering.

Mentor Graphics skaa utveckla Linuxlösningar för Powerquicc och Qoriq. Freescale och Mentor ska tillsammans ta fram en Linuxdistribution särskilt ämnad för dessa processorer.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)