JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Enea och Effnet i multikärneallians
Svenska Effnet och Enea är två av medlemmarna i organisationen Ensemble som bildades i går. Det är hög tid för nätverkade serversystem att steget över till multikärnor, anser Ensemle, och vill göra det steget som smidigt som möjligt.
Arbetet med att gå från seriella till parallella lösningar väntas pågå i decennier, säger ett pressmeddelande från Ensemble. Det handlar bland annat om att parallellisera mjukvara som tidigare utvecklats för singelkärnor.

Mentor Graphics, NetLogic, CriticalBlue, D2 Technologies, Continuous Computing och Kaspersky Lab är några andra av de hittills två dussin medlemmarna, där vi hittar hård- och mjukvarutillverkare, och verktygsmakare för bland annat Atca-plattformar, mobilnät, telekomsystem och bladservrar.

Svenska Effnet bidrar med sin teknik för att krympa pakethuvuden i nättrafik. Enea bidrar bland annat med kompetens inom realtidsoperativsystem och Linux

Drivande i initativet är amerikanska NetLogic Microsystems, som bland annat konstruerar multikärnor med inbyggd intelligens för de olika IP-protokollen.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)