JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Fujitsu förbättrar epapper i färg
sEn kontrast på 7:1 och en uppdateringstid på 0,7 sekunder. Det har Fujitsus nya generation av elektroniskt papper i färg. Det är tre respektive två gånger bättre än företagets tidigare generation.
Tekniken kommer att  kommersialiseras i Japan i produkter från Fujitsu Frontech i höst och den kommer att visas upp på Fujitsu Forum i Tokyo den 13–14 maj.

Enligt Fujitsu är 7:1 världens bästa kontrast på färgat epapper.

Epapper av det slag som används idag är huvudsakligen svartvitt. Det används bland annat i elektroniska böcker och anslagstavlor.

Fujitsus färgade epapper byggs av spiralformade flytande kristaller i tre lager som reflekterar varsin röd, grön respektive blå våglängd.

De flytande kristallerna i den nya skärmen är av en typ som reflekterar 33 procent av det infallande ljuset, vilket är 1,3 gånger mer än i Fujitsus tidigare generation.

Den tre gånger högre kontrasten beror på att svart har blivit mörkare genom att reflektioner från den infallande ljust undertrycks bättre.

En skärm i upplösningen 1024 x 768 kan uppdateras på 0,7 sekunder. Det är dubbelt så bra som tidigare generation och beror inte på skärmen i sig, utan på att styrtekniken utvecklats.
s
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)