JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ipad snabbast till en miljard dollar
Apples läsplatta Ipad har inbringat företaget en miljard dollar i försäljning under dess första två månader på marknaden, snabbare än någon annan konsumentprodukt.
Den 3 april lanserades Ipad, och försäljningen har av allt att döma blivit en succé. På knappt två månader har över två miljoner exemplar sålts, vilket inbringat företaget en miljard dollar i försäljning. Ipad är därmed med bred marginal den konsumentprodukt som snabbast nått miljardförsäljning, räknat i dollar, enligt analytikern Carl Howe på Yankee Group.

– Inte illa för en uppkopplingsbar mojäng som många ansåg att ingen behövde om de redan hade en mobiltelefon och en bärbar dator, kommenterar Howe.

Hittills har Ipad börjat säljas i tio länder - USA, Australien, Kanada, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan, Spanien, Schweiz och Storbritannien. Ytterligare nio länder står på tur under juli.

När försäljningen öppnade i Paris i fredags hade Apple öppnat en särskild butik i Louvren. Köerna dit rapporteras ha varit längre än till Mona Lisa. Och i Japan köade många hela natten innan försäljningsstart, och några av de lyckliga köparna gjorde snabbt om kartongen till en temporär huvudbonad, se bilder på denna blogg.

Elektroniktidningen kan inte motstå frestelsen att påpeka att vi förutspådde en försäljningssuccé redan då den avtäcktes av Apples vd Steve Jobs i januari (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)