JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Synopsys köper högnivåsyntes
EDA-jätten Synopsys har köpt tillgångarna hos högnivåsyntesföretaget Synfora, specialist på syntesverktyg för C och C++. Verktygen används för konstruktion av system på kisel och stora FPGA:er.
Samtidigt med Synopsys köp av IP-bolaget Virage igår (länk) köpte man även Synfora, ett betydligt mindre EDA-bolag med högnivåsyntesverktyg för C och C++ som främsta specialitet. Det rör sig om en inkråmsaffär där Synopsys tar över Synforas teknik, ingenjörsstab och andra tillgångar. Någon köpesumma avslöjas inte.

Företagen har flera gemensamma kunder. Dessa använder Synforas verktyg för att ta en beskrivning av en konstruktion skriven i C eller C++ och syntetisera till RTL-kod. Denna kod körs sedan genom Synopsys verktyg för att där alstra utdata som kan användas som underlag till antingen ett system på kisel i form av en asic eller som indata till FPGA-programmering.

– Köpet stärker Synopsys position inom systemnivåkonstruktion och verifiering, och förbättrar företagets FPGA-baserade prototyplösningar, skriver Synopsys i ett pressmeddelande.

Synfora köpte i fjol franska Esterel, specialist på att generera robust hård- och mjukvara. Esterels verktyg har bland annat använts vid konstruktionen av elektronik till Jas Gripen. Konsultföretaget BDTI publicerade i februari en rapport av Synforas verktyg (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)