JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. 4G-nät smygöppnat i Visby
4g

 4G-nät smygöppnat i Visby

Om två veckor, den 30 juni, är det sagt att Telias 4G-nät på Gotland ska öppna. Men redan nu meddelar operatören att den första basstationen finns på plats och fungerar. Radionätet levereras av Ericsson.

Visby är Sveriges första ort efter Stockholm att få täckning för 4G. Men trots att den officiella premiären för Visby-nätet är spikad till årets sista junidag har Telia redan satt igång den första basstationen. Det går alltså redan nu att surfa med 4G på vissa ställen i staden.

Självklart vill Telia ha igång sitt nät lagom till turistsäsongen och Almedalsveckan i juli, allt för att tillresta politiker och andra besökare ska kunna surfa snabbt. Den 4G-teknik som Telia använder i nätet ger teoretiska upp till 100 Mbit/s, men i praktiken kan den tillgängliga hastigheten ligga på en femtedel av max.

Telia har sedan tidigare meddelat att man planerar att bygga ut 4G i 23 svenska städer utöver Stockholm och Visby innan årsskiftet. Efter Visby står Lund, Västerås, Göteborg, Malmö, Uppsala och Linköping på tur under det tredje kvartalet. Under årets fjärde kvartal fortsätter utbyggnaden med ytterligare 13 städer: Helsingborg, Örebro, Jönköping, Norrköping, Umeå, Eskilstuna, Gävle, Södertälje, Borås, Karlstad, Växjö, Sundsvall och Luleå.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)