JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Svenska LED-moduler down under
Arbogaföretaget Optoga har anlitat australiensiska Glasslite som distributör av företagets LED-moduler i Australien och Nya Zeeland. Lampor för medicinska miljöer står i fokus.
Optoga har i flera år utvecklat sina lysdiodsmoduler i serien Optodrive så att de idag ger såväl god färgåtergivning som bra verkningsgrad. Nu ska dessa moduler gå på export till Australien och Nya Zeeland där Optoga anlitat en distributör vid namn Glasslite.

Fokus ligger på medicinska miljöer. Glasslite samarbetar med ett annat australiensiskt företag, MSL Medical & Surgical Lighting, som enbart använder en Optodrivemodul i två av sina lampor för medicinska undersökningar. Modulen, kallad Svea, har ersatt konventionella halogenlampor i tillämpningen.

– Detta kommer att påverka oss enormt då de är Australiens största komponenttillverkare av tillbehör till belysningsindustrin, säger Optogas vd Stefan Larsson.

– Bytet från glödlampor och halogenlampor går oerhört fort nu, så vi måste agera snabbt med att bygga upp distributionsnätet. Då känns det verkligen bra att ha fått en kunnig distributör i ett land som är så långt bort, säger han.

Optodrive-modulerna har CRI-index som överskrider de standarder som ska uppfyllas för arbetsljus i medicinska miljöer. Men det höga CRI-indexet – ungefär färgåtergivningsförmåga – gör att de även är lämpade för exempelvis livsmedelsaffärer, konstgallerier och klädbutiker, understryker Optoga.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)