JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Dini gör Europasatsning
Amerikanska Dini, som gör prototypkort för asic- och FPGA-utveckling, har anlitat spanska Europelaunch som europeisk försäljningsagent.
Dinis europeiska kunder har hittills varit hänvisade till USA-kontoret utanför San Francisco för support, men kan numera vända sig till Europelaunch, en distributör baserad i spanska Alicante.

– Vi har länge varit frustrerade över vår avsaknad av lokal representation i Europa. Europelaunch är det första företag vi hittat med den erfarenhet och tekniska förmåga som våra kunder behöver, säger företagets vd Mike Dini i ett pressmeddelande.

Dini, känt för den svenska konstruktörskåren inte minst genom ett flertal framträdanden på konferensen FPGA World, gör FPGA-baserade utvecklingskort för stora asic- och FPGA-projekt. Produkterna är direkta konkurrenter till Synopsys Haps-kort, som ju har svenska rötter då de ursprungligen utvecklades av Hardi Electronics i Lund. Enligt Dini klarar dess kort att hantera uppemot 130 miljoner asicgrindar i "nära nog slutgiltig kiselhastighet". Korten levereras baserade på antingen Xilinx Virtex 6 eller Altera Stratix IV.

Europelaunch är en relativt nystartad distributör av EDA-produkter. Företaget grundades i fjol av Willi Ahnen och Gael Paul, båda tidigare anställda av Synopsys och före dess på Synplicity. Det var Synplicity som köpte Hardi Electronics 2007 (länk), och som 2008 blev uppköpt av Synopsys (länk). Synopsys kompletterade senare sitt utbud av prototypkort med köpet av tyska Conforma (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)