JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. USA-framgång för Sony Ericsson
Operatören AT&T kommer inom en vecka att börja sälja Sony Ericssons flaggskeppsmobil Xperia X10 och framöver möjligen även den mobil som kallas Vivaz.
Sedan marknadsintroduktionen av Xperia X10 i november ifjol har Sony Ericsson försökt få stöd för den hos amerikanska operatörer. Nu ser man ut att ha lyckats, då AT&T ska börja sälja detta Androidbaserade flaggskepp till ett pris av 150 dollar med tvåårskontrakt.

Eventuellt ska AT&T även börja sälja den Symbianbaserade modellen Vivaz. Nyhetsbrevet Fierce Wireless skriver att en "AT&T-vänlig" version av Vivaz dök upp företagets nätsajt i förra veckan, men numera är borttagen därifrån.

X10 har två egenutvecklade huvudtillämpningar, kallade Timescape och Mediascape. Med Timescape går det att hålla ordning på all kommunikation med alla kontaktpersoner via samtal, bilder, epost, SMS, Facebook och Twitter. Mediascape är ett program för att hantera musik, video och annat medieinnehåll från olika källor. Mobilen är byggd på Qualcomms 1 GHz-processor Snapdragon och har en 8,1 Mpixelkamera och en 4-tums WVGA-skärm. Noterbart är att X10 alltjämt kör den äldre versionen av Android kallad 1.6, men väntas uppgraderas till version 2.1 senare i år.

AT&T har länge varit exklusiv distributör av Iphone i USA, ett monopol man nu håller på att förlora. Man säljer även Blackberry, vars nykomling kallad Torch väntas bli en storsäljare. Hur mycket stöd X10 får i försäljningen är än så länge oklart.

Sony Ericsson har gått med vinst under båda årets första kvartal - det andra slutade på plus 31 mlijoner euro vid en omsättning på 1,76 miljarder euro. Man levererade 11 miljoner mobiler under kvartalet vilket var färre än de 13,8 som levererades under andra kvartalet i fjol. Detta kompenserades dock mer än väl av att snittpriset per mobil ökat från 122 till 160 euro. Marknadsandelen beräknas enligt företaget numera ligga kring 4 procent.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)