JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Distributören Silica gör som branschkollegorna Farnell och RS Components – öppnar ett socialt forum på Internet. Här ska konstruktörer kunna få svar på frågor, se på demonstrationsfilmer och kommunicera med likasinnade.
Snabb tillgång till nya produkter och lösningar, teknisk support och möjlighet för ingenjörer att kommunicera direkt med applikationsspecialister och med konstruktörer på andra företag – det är vad Silica lovar med sitt nya sociala forum, beläget på www.silica.com.

Ambitionen är att bygga upp en gemenskap - en community som det heter på nysvenska - där medlemmarna ska kunna få svar från Silicas experter inom företagets produktområden, exempelvis programmerbar logik, styrkretsar, processorer, analoga kretsar, strömförsörjning, rfid och belysning. Företaget lovar att dess applikationsingenjörer och communityansvariga ska se till så att alla frågor får snabba svar.

Silica följer därmed en tydlig trend bland komponentdistributörerna. Branschkollegan Farnell har en längre tid drivit sitt sociala forum kallat Element14, och RS Components lanserade i somras sin egen community med namnet Designspark.

Silica understryker att lanseringen nu är ett första steg, och att webbplatsen kommer att fyllas med mer innehåll under kommande året, som stödfunktioner och nätverksverktyg.

Bakom satsningen ligger ett års arbete med användningsundersökningar och design.

Elektroniktidningen publicerade i juni en artikel om sociala forum inom elektronikbranschen (länk).
MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)