JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Linköpingsföretaget Flexenclosure – som utvecklat en strömförsörjningslösning till basstationer som främst tar energin från vind och sol – har chans till flera utmärkelser under den stora årliga afrikanska telekommässan AfricaCom i början av november.
När det är en dryg månad kvar till Afrikas stora telekomevent, AfricaCom, visar det sig att svenska Flexenclosure har nominerats till tre av totalt tio utmärkelser som ska delas ut under mässan. De tre kategorierna som Linköpingsföretaget är aktuellt i är ”Mest kostnadseffektiv lösning för Afrika”, ”Grön telekom” och ”Bäst lösning för tjänster i landsbygden”, där den sistnämnda nomineringen delas med Ericsson. Upp till fem företag nomineras i varje kategori.

Det är Flexenclosures basstationssajt E-site, som inkluderar allt utom själva radio- och telekomutrustningen, som rönt AfricaComs uppmärksamheten.

E-site är i första hand tänkt att användas där det inte finns ett tillgängligt elnät. Den tar i huvudsak sin energi från vind och sol medan strömförsörjningen hanteras av ett avancerat styrsystem. Det har visat sig att de svenska basstationerna, som används i Östafrika, har kunnat minska bränslekostnaderna med 90 procent samt rörelsekostnaden med över 80 procent jämfört med traditionella dieselsajter.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)