JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
lördag 4 juli 2020 VECKA 27
Svenska Enea startar ett kompetenscentrum för maskin-till-maskinkommunikation i Linköping. Flera lyckade projekt inom området har gett företaget hår på bröstet.
Enea räknar upp några lyckade M2M-projekt. Bland annat har man byggt ett system för vätskekontroll som hämtar information om tanken, loggar, utför uppgraderingar via trådlös anslutning samt larmar och anmäler via SMS.

Inom nätverksområdet har Enea byggt en M2M-lösning som övervakar utrustning och presenterar aktuell status i ett webbgränssnitt via vilket man dessutom kan omstarta och konfigurera på distans.

Enea har demonstrerat sin M2M-kompetens i fordon, där M2M kallas telematik. Enea har utvecklat en plattform som hanterar röstsamtal, SMS, GPRS och GPS. Den har använts av tredjepart för att implementera nödsamtal, samtal om att bilen gått sönder, stöldanmälan, spårning av stulet fordon och fjärrstyrd upplåsning av dörr.

"Efter flera affärer inom M2M-segmentet var det en naturlig förlängning för Enea att öppna ett kompetenscentrum" skriver företaget i ett pressmeddelande.

Centret i Linköping ska erbjuda hård- och mjukvaruutveckling och ge utbildning och support. Dessutom erbjuder Enea en egen utbyggbar M2M-utvecklingsplattform.

M2M, maskin-till-maskinkommunikation, är enligt Enea är en snabbt växande marknad med stora framgångar bland annat inom byggautomation och industriell automation, logistik, övervakning och betalsystem.
MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)