JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Teleca expanderar i Asien

Telekomkonsulten Teleca ska utöka sin personalstyrka med 450 personer före nyår. Men det är inte här hemma som expansionen sker, utan i Ryssland, Indien och Kina.
Teleca, med huvudkontor i Malmö och en av Sony Ericssons största konsultleverantörer, har redan börjat utöka verksamheten i Indien. Där anställdes ett par personer om dagen under tredje kvartalet, skriver nyhetsbrevet Rapidus. Som också berättar om den nu aktuella expansionen på totalt 450 personer i Indien, Kina och Ryssland.

Det företaget söker är främst konsulter med kompetens inom Linux och Android. I dagsläget har Teleca cirka 2000 anställda. Av dessa är det inte mer än ett 60-tal som har sin placering på huvudkontoret.

– Här i Öresundsregionen har vi en stabil utveckling, men den stora tillväxten har vi i länder där lönenivån generellt sett är lägre, säger Telecas informationschef Anette Gregow till Rapidus.

Teleca ägs sedan i fjol av amerikanska Symphony Technology Group. Omsättningen låg ifjol på 875 miljoner kronor och man gjorde då en förlust på 62 miljoner kronor.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)