JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Huawei söker 50 i Sverige
Den kinesiska telekomleverantören Huawei vill rekrytera ytterligare 50 personer i Sverige. Det handlar om 25 utvecklingsingenjörer och 25 tekniska säljare till marknadskontoret.
– Sverige och Norden är en strategiskt viktig marknad för Huawei. Här finns en innovativ miljö med erkänt duktiga och erfarna personer inom telekom. Att vi expanderar vår verksamhet i Norden är ett naturligt steg för oss eftersom vi lägger mycket resurser på att ligga i framkant av den tekniska utvecklingen, säger företagets nordiska vd James Chen i ett pressmeddelande.

Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg och Lund. Det senare öppnades så sent som i somras. Företaget har idag cirka 400 anställda i Sverige, varav 300 arbetar med forskning och utveckling.

Nu vill Huawei växa med ytterligare 50 personer fram till årsskiftet. Det är främst tekniska säljare och ingenjörer med erfarenhet av wireless, radio, core och nätverksoptimering som företaget letar efter. Idag omfattar Huaweis verksamhet i Sverige totalt över 400 personer.

– Vi ser en ökad efterfrågan på våra lösningar och tjänster, speciellt inom nya tekniker så som LTE, men även av vårt kontinuerligt växande erbjudande inom terminaler, wireless, core, IP och transmission. För att möta det ökade trycket måste vi bli fler i Sverige, både på utvecklingssidan och säljsidan, och det tycker vi är väldigt roligt, säger James Chen.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)