JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
torsdag 28 maj 2020 VECKA 22
– Vi kommer att finnas i Omap 5, oavsett vad Arm säger.
Det säger Imaginations marknadschef till publikationen Hexus angående den nya konkurrensen från Arm om grafikkärnorna i smartmobilerna.
Texas Instruments Omap4 – tillsammans med de flesta av dagens smartmobilprocessorer – innehåller en cpu-kärna från brittiska Arm och en grafikkärna från likaledes brittiska Imagination. Men nu håller Arm till synes på med att försöka bli ensam i båten – företagets egna grafikkärnor Mali dyker upp i allt fler mobilkonstruktioner (länk).

I en intervju med publikationen Hexus
förklarar sig Imaginations marknadschef Tony King-Smith vara lugn, trots den nya konkurrensen. Han tror kommande smartmobiler kommer att fortsätta välja Imaginations kärnor, om de vill kunna spela i den högsta divisionen vad gäller grafik.

– Det har snackats en hel del ett tag, men det finns fortfarande inte en pryl från en seriös tillverkare som det sitter någon Mali i, säger han.

Tony King-Smith finner en trygghet i Imaginations etablerade marknadsposition med grafikkärnor i 200 mobilmodeller, sammanlagt sålda i 400 miljoner exemplar.

– Det är något som verkligen räknas bland innehållsleverantörerna och vi ser inget hot från Arm där.

– Men de kommer i och för sig att kunna förhandla fram en del bra uppgörelser med sina partners för att få ut sina grafikkärnor, tillägger Tony King-Smith.

Samsung har valt Arms grafikkärna Mali 400 till sin nya tillämpningsprocessor Orion, medan föregångaren Hummingbird använde en Imaginationkärna, PowerVR SGX540. Att Orion sägs ha fem gånger bättre prestanda än Hummingbird är en uppgift som Tony King-Smith är skeptisk till.

– Det ska bli intressant att få testa de skillnader i prestanda som Arm uppger mellan Samsung Hummingbird och Orion. Dessutom är vi säkra på att Arm kommer att hamna långt på efterkälken i och med serie 6.

Serie 6 syftar på nästa generation av PowerVR. Det är mellan den och nästa generation av Mali, T-604, som kampen om framtidens smartmobilprocessorer nu står. Och Samsung har tecknat kontrakt för T-604.
MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)