JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Svensk laddstolpe premiärvisas i London

Uppstartsbolaget Chargestorm, som utvecklar intelligenta laddningslösningar till elfordon, visar upp sina produkter för första gången om precis en vecka. Premiärvisningen sker i London på konferensen EV Charging Infrastructure & Grid Integration konferens 2010.
Chargestorm har ambitionen att inom tre år vara ledande inom smarta laddningslösningar till elfordon, se artikel i Elektroniktidningen (länk).

Företaget grundades i fjol och huserar inom företagsinkubatorn Lead. Redan tidigare i år har Chargestorm lovat att de första produkterna ska lanseras innan årsskiftet. Och i nästa vecka är det sålunda dags.

– Vi kommer att visa upp hela vårt produktsortiment det vill säga själva laddstolpen, ett uppgraderingskit för att enkelt få befintliga motorvärmare att fungera som laddstolpar samt en komplett mjukvaruplattform för drift, underhåll och betallösningar. Att också få möjlighet att träffa såväl beslutsfattare som andra tekniker inom området är av stor vikt för oss, säger Magnus Frykholm, försäljningschef på Chargestorm, i ett pressmeddelande.

Londonkonferensen är en internationell mötesplats för bland annat elleverantörer, elnätbolag och fordonstillverkare. På talarlistan finns namn från Daimlers, BMW:s och Renaults utvecklingsavdelningar liksom representanter från elleverantörer i Japan, USA, Tyskland, Storbritannien och Frankrike, vilket passar det svenska utvecklingsbolaget som handen i handsken.

Konferensen – EV Charging Infrastructure & Grid Integration – går av stapeln tisdag och onsdag i nästa vecka, alltså 30 november till 1 december.
MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)