JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericsson köper Kina-Nortel
Ericsson har köpt ytterligare en del av den konkursade konkurrenten Nortel, denna gång verksamheten i Kina. För 50 miljoner dollar får man ett bolag med 1100 anställda, verksamt inom CDMA- och GSM-utveckling och tillhörande tjänster.
GNDT, uttytt Guangdong Nortel Telecommunication Equipment Company, är namnet på bolaget som Ericsson nu förvärvar. Det grundades 1995 som ett samriskbolag mellan Nortel och lokala kinesiska företag och operatörer. Sedan Ericssons köp av Nortels amerikanska CDMA-verksamhet i fjol (länk) har GNDT även varit underleverantör till Ericsson.

GNDT har runt 1100 anställda varav 550 utvecklingsingenjörer, som samtliga nu går över till Ericsson. Dessa har sysslat med forskning, utveckling och tillverkning av GSM- och CDMA-utrustning, samt med kundstöd till kinesiska operatörer.

– Förvärvet kompletterar utmärkt vår existerande FoU, tillverkning och tjänsteförmåga i regionen. Utan tvekan kommer det att göra oss än bättre på att stödja våra kunder i regionen som betjänar en av världens största GSM- och CDMA-marknader, säger Ericssons kinachef Mats H Olsson i ett pressmeddelande.

Affären, som ska genomgå sedvanlig myndighetsprövning, förväntas enligt Ericsson öka vinsten inom ett år efter slutförandet.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)