JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Finansbolag på väg köpa del i Nokia-Siemens

Nokia och Siemens förhandlar med två amerikanska riskkapitalbolag om en försäljning av 30 procent i det samägda bolaget Nokia Siemens Networks.
Efter månader av rykten bekräftar nu Nokia och Siemens att förhandlingar pågår om en försäljning av en del av infrastrukturbolaget Nokia Siemens Networks. Enligt tyska Manager Magazin rör det sig om minst 30 procent av Nokia Siemens Networks, och köparna är amerikanska Blackstone och The Gores Group.

Något pris är dock ännu inte färdigförhandlat, och förhandlingarna uppges ha blivit mer komplicerade efter Nokia-Siemens köp av Motorolas division för mobil infrastruktur, en ännu inte slutförd affär värd 1,2 miljarder dollar. I tidigare diskussioner har summan en miljard dollar nämnts för en minoritetsandel, skriver nyhetsbrevet Fierce Wireless.

Nokia Siemens Networks omsatte ifjol 12 miljarder euro och gjorde en förlust på 1,6 miljarder euro. Företaget har 64 000 anställda. Nyligen avgick divisionschefen Jürgen Walter på grund av dåliga affärsresultat, och en omstrukturering är i vardande.

Att Siemens på sikt vill sälja sin del av bolaget är helt klart – vd Peter Löscher sa nyligen att hans plan är att fokusera Siemens på hälsovård, energi och industri, och sälja av sådant som telekom och datorer som inte anses ingå i kärnverksamheten längre.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)