JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Rykte: netbook på WebOS?
Tidningen Ars Technica spekulerar att HP kan vara på väg att lansera en netbook som kör smartmobiloperativsystemet WebOS. Spekulationen grundas på en presentation där HP säger "Tänk om jag kunde köra WebOS på min mobil, min pekplatta och min netbook”.
WebOS är ett operativsystem som HP köpte från Palm OS fick med i köpet av Palm, och är en av de många spelare på smartmobilfronten som försöker utmana de dominerande Android och Iphone.

I likhet med Maemo, Android och ChromeOS är WebOS grundat på det öppna operativsystemet Linux.

WebOS körs sedan år 2009 i smartmobiler. HP har själv bekräftat att företaget kommer att lansera pekplattor på WebOS. Att operativsystemet dessutom skulle vara på väg att lanseras i en netbook – en mycket liten bärbar dator – har inte bekräftats av HP.

TIdningen Eweek spekulerar att WebOS kan lanseras som operativsystem i en tv-apparat. Denna spekulation bygger på ännu lösare grund: en HP-chef gjorde en gest med händerna under en intervju på CES. Han sade "andra apparater med stora skärmar" och måttade med händerna i storlek med en plattskärmsteve.

Den 9 februari kommer HP att räta ut en del frågetecken i en presskonferens. Då kommer HP att avslöja sina planer för hur man ska kunna ge Android, IOS, Chrome, Microsoft, Symbian, Bada, Maemo och övriga mobilspelare en match.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)