JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tiden är inne för kisel

Tiden är inne för kisel

Amerikanska SiTime, känt för att utvecklar mikromekaniska kretsar tänkta att ersätta kvartskristaller i timingtillämpningar, kommer med en ny plattform, kallad Encore. Företaget hävdar att det är industrins vassaste mems-lösning för just taiming.
För knappt fyra år sedan började SiTime volymtillverka egenutvecklade mikromekaniska oscillatorer och resonatorer. Sedan dess har företaget varit övertygat om att dessa kretsar på sikt kan ersätta kvartskristaller i alla tillämpningar, från telekomsystem till konsumentprodukter.

Nu spänner företaget musklerna ytterligare och hävdar att tiden är inne för det definitiva teknikskiftet. Det är Encore som enligt SiTime gör det möjligt att skapa ugnsstyrda oscillatorer (OCXO), kristalloscillatorer (TCXO) och spänningsstyrda oscillatorer (VCXO) med bättre stabilitet, lägre fasbrus och jitter samt längre livstid än alternativen.
 
– Vår plattform erbjuder kislets alla fördelar, som flexibilitet, liten storlek, låg effekt och korta ledtider. Det innebär att kunderna nu helt kan sluta att använda kvarts i sina system, säger Rajesh Vashist, vd på SiTime.

Plattformen har en frekvensstabilitet på ±0,5 ppm och ett frekvensomfång – kallat pull range hos en spänningsstyrd oscillator – på hela ± 1600 ppm. RMS-jittret ligger på 650 femtosekunder mätt över 12 kHz till 20 MHz, vilket är lämpligt i exempelvis telekomsystem, i trådlösa system samt lagringstillämpningar.

Prover av Encore finns att få.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)