JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Spelmobilen lockade storpublik

Xperia PlaySpelmobilen lockade storpublik

Igår visade Sony Ericsson för första gången upp den spelmobil som det läckt ut en del uppgifter om tidigare. Namnet är Xperia Play och den kommer att ha tillgång till Sonys Playstationspel. I mars börjar den säljas.
Xperia Play ser till det yttre ut som en normal Sony Ericssonmobil, den har 5 Mpixelkamera, 4-tumsskärm med multipek och kopplingar till sociala nätverk.

Den stora skillnaden är den utdragbara spelkonsolen, designad på liknande vis som tangentbordet på Xperia Mini Pro. Där finns en digital pekplatta, två analoga pekplattor, två kontrollknappar och de fyra kontrollknapparna som alla Playstationanvändare känner igen med ett kryss, en cirkel, en kvadrat och en triangel.

Härligheten drivs av en Qualcomm Snapdragon klockad i 1 GHz och en grafikprocessor från Adreno som presterar 60 bilder per sekund. Enigt Sony Ericsson ska strömförbrukningen vara låg nog att ge "många speltimmar" utan laddbehov. Operativsystemet är Android 2.3, även kallat Gingerbread.

Spelvärlden är med på tåget. Utöver stora delar av Playstationutbudet kommer  spelsuccéer som Need for Speed, Sims3, Fifa10, Guitar Hero och Assassin's Creed att finnas för nedladdning från Android Market när telefonen börjar säljas i mars. Vid leverans ingår sex spel installerade och 50 kommer att finnas för nedladdning.
 
Avtäckningen skedde då Sony Ericsson traditionsenligt avhöll sin presskonferens kvällen innan Mobile World Congress slog upp portarna här i Barcelona. Och även om lanseringen inte var oväntad - vd Bert Nordberg hade själv hintat om att något var i görningen - så var intresset minst sagt stort. Även i Sony Ericssons monter rapporteras publiktillströmningen under morgonen varit rejäl.

Sony Ericsson framhåller att lanseringen inte varit möjlig utan samarbete med såväl Sony Computer Entertainment som Google. Och Andy Rubin, Googles grundare och teknikchef, lovordar produkten i ett pressmeddelande.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)