JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Stora Elektronikdagen återkommer

Den 12 maj är det dags för andra upplagan av Stora Elektronikdagen, en informativ heldag med föredrag, utblickar och tekniktrender organiserad av branschföreningen Svensk Elektronik och Stockholmsmässan.
När Stora Elektronikdagen avhölls första gången, i september 2009, lockades ett 60-tal personer - mest vd:ar och chefer från distributörer, konsulter och kontraktstillverkare - som fick lyssna på representanter från Exportrådet, en dragning om finanskrisen samt en del teknikutblickar. Då saknade undertecknad representanter för storindustrin (länk), något som dock utlovas denna gång.

Bland årets talare märks Max Lemme, gästprofessor på KTH som ska berätta om sin och andras forskning kring det nobelprisade materialet grafen, Mats Karlsson från Ericsson som ska prata om telekomjättens utblick mot framtida teknik och marknader, samt Jerker Delsing, professor i Luleå, som ska föreläsa om nya teknikområden. Därtill återkommer Jens Wernborg från Exportrådet i Kina som även deltog senast det begav sig.

– Dessutom kommer Sven-Åke Berglie som är vd för Fordonskomponentgruppen. Så den här gången har vi täckt in både telekom och fordonssidan, berättar Lena Norder, vd på Svensk Elektronik.

Hon hoppas att årets upplaga ska locka minst lika många som förra gången. Dock är varken kostnad eller lokal ännu fastställd. Anmälan går dock att göra på Svensk Elektroniks hemsida (länk).

Stora Elektronikdagen är en del av konceptet kring mässan S.E.E., Scandinavian Electronics Event, och organiseras tillsammans med Stockholmsmässan. Tanken är att evenemanget ska återkomma vartannat år, de år som själva S.E.E.-mässan inte äger rum.

- Vi vill göra en VIP-dag för branschen, en heldag med talare, rundabordsdiskussioner, mingel och middag, säger Lena Norder.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)