JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Display på smartkort lockar inte

SwecardDisplay på smartkort
lockar inte

I början av veckan lämnade smartkortsutvecklaren Swecard in en ansökan om konkurs till Stockholms tingsrätt. Företaget behövde 90 miljoner kronor för att få igång egen tillverkning, men inga nya pengar kom in.
Stockholmsföretaget Swecard utvecklar en egen smartkortsteknik, där en specialitet är själva teckenfönstret. Med hjälp av knappar går det att visa informationen på kortets display. Företaget har bland annat fått Vinnovapengar för att vara med och utveckla sin teknik inom EU-programmet Eurostars.

Men på senare tid har det visat sig att tron på den nya tekniken inte var så stor bland potentiella finansiärer som ägarna hoppats. Företaget har sedan lång tid sökt nytt kapital för att driva verksamheten vidare och det krävdes runt 90 miljoner för att dra igång egen tillverkning, skriver webbtidningen Realtid.se.

I måndags kom dock det slutgiltiga beskedet då företagets styrelse begärde företaget i konkurs. Beslutet var inte överraskande då Swecard, enligt Realtid.se, inte har betalat löpande kostnader på flera månader och personalen redan i början på januari begärde företaget i konkurs på egen hand.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)