JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nokia-Siemens Motorolaköp uppskjutet igen
Nokia Siemens Networks väntar alltjämt på besked från de kinesiska konkurrensmyndigheterna och kommer därför inte att lyckas genomföra det köp av Motorolas mobilnät under innevarande kvartalet som var planerat.
Det var i augusti (länk) som Nokia–Siemens kom överens med Motorola om att köpa den amerikanske elektronikjättens verksamhet inom mobilnät och mobilinfrastruktur, för en summa av 1,2 miljarder dollar. Cirka 7500 personer skulle då få ny arbetsgivare.

Affären har kantats av stötestenar, bland annat har Huawei stämt Motorola för att Huaweis patenttillgångar riskerar att hamna i Nokia–Siemens händer mot företagets vilja.

Från början hade Nokia Siemens ambitionen att genomföra affären före årsskiftet, en deadline som senare flyttades till första kvartalet i år. Nu medger Nokia–Siemens att affären skjuts upp igen, vilket bolaget skyller på uteblivna besked från kinesiska konkurrensmyndigheter. Den kinesiska så kallade Antimonopolbyrån vid handelsministeriet har ännu inte behandlat frågan färdigt.

Nokia Siemens säger att viljan att genomföra affären är oförändrad, men man tänker inte ge någon ny prognos om när den kan komma att genomföras.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)