JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
tisdag 22 september 2020 VECKA 39
Chalmers ska samarbeta med universitetet i tyska Stuttgart kring masterprogram inom fordonsteknik, miljö, energi, infrastruktur och materialteknik. Därmed blir det möjligt för studenterna att få ut masterexamen från båda skolorna på samma studietid som för en normal examen.
– Upplägget är en vinstlott för alla. Studenten får kvitto på en värdefull internationell erfarenhet och vi engagerar även lärare och andra ansvariga i arbetet. På så vis uppnår vi något mer än att bara flytta studenter mellan oss, säger Gustavo Perrusquia på Chalmers som arbetar aktivt med internationalisering inom grundutbildningen.

Chalmers och Universität Stuttgart har under flera år haft ett nära forskningssamarbete, speciellt inom fordonsteknik, vilket lagt grunden för det nya avtalet. Utbildningen läggs upp så att studenten läser masterprogrammets första år på sitt hemuniversitet och det andra året på partneruniversitetet. Studierna avslutas sedan med ett masterprojekt med dubbelt handledarskap.

Den svenska högskolan har sedan tidigare motsvarande samarbeten med East China University of Science and Technology i Shanghai och Bauman University i Moskva.

Modell med dubbla masterexamina påstås vara unikt för Chalmers. Den kommer att presenteras vid den årliga europeiska konferensen om utbildning – EAIE 2011 Conference and Exhibition (länk) – som går av stapeln i Köpenhamn i september.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)