JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Thin Films revisor höjer ett varnande finger
Thin Film Electronics, som utvecklar ett tryckt minne, ser ut att behöva mer pengar. I den ännu inte publicerade årsredovisningen för 2010 uppmanar revisorn aktieägarna att noga läsa den passus där ledningen skriver att företaget kan behöva ta in mer pengar redan under innevarande år.
I årsredovisningen för 2010, som preliminärt ska publiceras på torsdag näste vecka, finns ett stycke där ledningen beskriver företagets finansiella läge. Norskägda Thin Film går med förlust och har inga fasta tillgångar att lämna som säkerhet för lån. Företaget är dock skuldfritt. Men om inte försäljningen av det tryckta minne som utvecklats i Norrköping kommer igång måste företaget än en gång be aktieägarna om mer pengar.

Thin Film tog in pengar så sent som i slutet av mars när Xerox Parc köpte en liten andel av företaget för 2 785 000 norska kronor. I slutet av förra året fick man dessutom in 18,7 miljoner norska kronor i en emission som övertecknades 3,5 gånger.

Vid årsskiftet hade företaget 15 miljoner norska kronor i kassan vilket motsvarar 49 procent av aktiekapitalet.

Ledningen anser att det är tillräckligt eftersom man i den senaste emissionen också inkluderade två optioner som gav den som tecknade aktier rätt att köpa ytterligare aktier till ett förutbestämt pris.

Den första optionen förfaller den 14 oktober i år och ger innehavaren rätt att teckna nya aktier till en kurs av 0,9 norska kronor. Den andra förfaller den 12 oktober nästa år och ger rätt att teckna aktier till kursen 1,0 norsk krona. Idag handlas aktien till en kurs på två norska kronor, en uppgång på hundra procent sedan årsskiftet.

Om optionerna utnyttjas ger de ett kapitaltillskott på 21 respektive 23,3 miljoner norska kronor. Som jämförelse kan nämnas att Thin Film förlorade 24,9 miljoner norska kronor i fjol och 16,0 miljoner år 2009.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)