JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Motorola får halv miljard i skattelättnad

När Motorola klövs i två delar funderade mobiltelefondelen Motorola Mobility att flytta huvudkontoret. Men 100 miljoner dollar i skatterabatt övertygade företaget att stanna kvar i Illinois.
Motorola har sedan starten haft sitt huvudkontor i Chicago, och är förstås ett viktigt företag för staden. När bolaget klövs i två delar den 4 januari i år så funderade mobiltillverkardelen Motorola Mobility att flytta bolagets huvudkontor och mycket annat av verksamheten. Sannolikt var det Silicon Valley som lockade. Nu har bolaget dock bestämt sig för att stanna i Chicago, närmare bestämt i förorten Libertyville, ett par stenkast från Schaumburg, den förort där Motorola har sina rötter.

Skattelättnader värda 100 miljoner dollar – drygt 600 miljoner kronor – kan ha spelat in i beslutet. För delstaten Illinois handlar det om 3000 jobb som annars gått förlorade. Delstaten ska därtill etablera ett utbildningsprogram för att hjälpa Motorola rekrytera kompetent personal.

– Jag vill tacka guvernören för hans ledarskap och jag uppskattar vårt partnerskap med staten Illinois, kommenterar Motorola Mobilitys vd Sanjay Jha.

Motorola Mobility har samtidigt förbundit sig att investera 500 miljoner dollar i forskning och utveckling under de kommande tre åren, och utöver huvudkontoret starta ett FoU-center i centrala Chicago.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)