JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Telekombolaget Alcatel-Lucent utvecklar just nu en telemedicinsk plattform tänkt att ge sjukvård på distans. Utvecklingen sker i samarbete med den amerikanska vårdjätten UPMC och lösningen ska vara redo för lansering inom två år.
– Den snabba utvecklingen av teleteknik och den omfattande spridningen av mobil utrustning har röjt de sista hindren för undersökning på distans, säger Rebecca Kaul, chef för UPMC:s avdelning för teknisk utveckling, i ett pressmeddelande

Tanken är att patienter med sina smartmobiler eller laptops ska kunna boka besök och få akut vård oavsett tid och plats via en webbportal. Allt kontakt ska ske i en virtuell omgivning.
 
Plattformen – som ska kommersialiseras i början av år 2013 – utvecklas av Alcatel-Lucents forskningsavdelning Bell Labs.

– Utmaningen är att utforma en kommunikationsplattform som tillåter alla inblandade att på ett säkert sätt se samma data och medicinska dokumentation vid samma tidpunkt oavsett vilken kommunikationsutrustning som används, förklarar Sid Ahuja, chef för Alcatel-Lucent Ventures och en av dem som leder projektet.
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus