JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Basstationer växte med 32 procent
Marknaden för basstationer ökade med 32,3 procent i fjol, och Ericsson behöll posten som världens största leverantör. Det framgår av en rapport från EJL Wireless.
Analyshuset EJL Wireless har för sjunde året presenterat sin översikt över det gångna årets utveckling på basstationsmarknaden, och konstaterar att denna marknad ökade med 32,3 procent under 2010. Det är, förstås, ett nytt rekord, och chefsanalytikern Earl Lum konstaterar att det uppnåddes ett år med finansiell oro och indiskt telekomembargo.

Uppbyggnaden av LTE-nät var en av de starkast drivande tillväxtkrafterna, och Ericsson är nummer ett inom LTE-basstationer enligt rapporten. Ericsson är också störst totalt. Lum tror att LTE kommer att bli det största segmentet redan 2012, mycket tack vare ökad utbyggnad av FDD-LTE och TDD-LTE.

Enligt Lum var det mest överraskande under fjolåret att GSM-marknaden fortsatte att öka, om än med måttliga 8 procent. Att WCDMA-leveranserna närapå dubblerades är också noterbart.

Ericsson må vara störst totalt, men på många delmarknader leder konkurrenterna. Exempelvis är Nokia Siemens störst på GSM, och Huawei är störst på WCDMA. Och på både CDMA och TD-SCDMA leder ZTE.

Rapporten finns för försäljning på EJL Wireless sajt.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)