JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mathworks bättrar på sitt FPGA-stöd
Vid modellbaserad utveckling kan det finnas fördelar med att testa sina algoritmer på FPGA-baserade prototypkort. Med Mathworks nylanserade Xpc Target 5.0 förbättras de möjligheterna, till fromma inte minst för utvecklare av reglersystem och signalbehandlingssystem.
Med Xpc Target 5.0 går det att ta HDL-kod genererad direkt från Simulinkmodeller och programmera FPGA-kort för körning i Mathworks tillhörande prototypkort, kallade Xpc Target Turnkey. Prototyperna kan användas för att validera Simulinkkonstruktionerna i realtid, vilket enligt Mathworks ger möjlighet att korta ner utvecklingscyklerna.

Mathworks framhåller möjligheten för regleringenjörer att använda tekniken med kod genererad av verktyget Simulink HDL Coder. Då går det exempelvis att omkonfigurera digitala I/O-moduler och implementera regleralgoritmer i FPGA-kortet. Tekniken går även att använda för exempelvis algoritmer för signalbehandling.

Utöver det förbättrade FPGA-stödet har den nya versionen även stöd för lastbalansering mellan olika delar av målkonstruktionen, inbyggt stöd för kamerastandarden Camera Link och för bildhämtning från USB-kopplade kameror, samt inbyggt stöd för Internetkommunkation.

Priset för Xpc Target börjar på 38 500 kr.

 
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)