JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Slutet nära för Elcoteq
Kontraktstillverkaren Elcoteq säger i ett meddelande att dess framtid är "mycket osäker" efter att förhandlingarna med en långivare strandat. Vd Jouni Hartikainen har avgått.
I juni berättade Elcoteq, förr finländskt men nu med säte i Luxemburg och huvuddelen av sin produktion i Estland, att man skrivit avtal med finansbolaget Platinum Equity om ett större lån. Lånet skulle dock endast ge spå villkor att övriga långivare gick med på en omstruktureringsplan. Så blev dock inte fallet, och vissa av Elcoteqs bankkonton har därför blockerats.

– På grund av dessa åtgärder är framtidsutsikerna mycket osäkra, och företaget är endast delvis i stånd att hantera sina affärer, skriver nu Elcoteq i ett pressmeddelande.

Exakt hur krisartad situationen är framgår inte. Elcoteq skriver att företaget kommer att ta upp diskussioner med andra potentiella kreditgivare, och hoppas på stöd från sina kunder för att driva verksamheten vidare.

Som konsekvens av krisen avgår vd Jouni Hartikainen med omedelbar verkan.

– Möjligheten att styra företaget och att ta tillvara alla företagets intressen blev omöjlig, skriver Elcoteq i ett pressmeddelande.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)