JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Qualcomm köper rörelseigenkänning
Teknik för att identifiera rörelser från amerikanska Gesturetek kommer att integreras i framtida versioner av Qualcomms mobilprocessor Snapdragon.

Qualcomm har köpt ut tekniken från Gesturetek, ett amerikanskt bolag som startades 1996 och som enligt egen uppgift har åtta breda patent på kamera- och videoföljning, och 37 patentansökningar. Tekniken används redan idag inom mobiltelefoner, digitala skyltar och inom hälsovården. Bland kunderna märks Sony Ericsson, Motorola, HTC, Samsung och LG. Tekniken används även i Microsofts spelkonsol Xbox 360.

Nu vill alltså Qualcomm få ensamrätt på tekniken, och integrera den i sina Snapdragonprocessorer. Stöd finns redan för såväl Android som Symbian och Windows Mobile. Förhoppningen är att världens mobilbolag ska vilja utnyttja tekniken till att utveckla användargränssnitt där rörelser och gester blir en del av interaktionen.

Någon köpesumma har inte angetts, inte heller hur många anställda affären berör. Gesturetek kommer att fortsätta drivas med resterande verksamhet.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)