JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Kineser bygger Power-processorer
Två kinesiska företag – Verisilicon och C*Core – kommer i september att annonsera en systemkretskonstruktion respektive en CPU-familj byggd på risckärnan Power.
Det rapporterar tidningen EE Times. Båda företagen har anslutit sig som medlemmar i organisationen Power.org, som standardiserar Power och dess ekosystem.

Verisilicon konstruerar en Power-multikärna kring en AXI-brygga. Företaget har sedan tidigare IP-kärnor för audio, video och strömsnålt PPC-anpassat cache  i sin portfölj och erbjuder konstruktion och tillverkning i egna fabbar som klarar ner till 32 nm-processer.

C*Core kommer den 1 september – tror EE Times – att lansera en familj Power-CPU:er med tillhörande utvecklingsverktyg.

Enligt Power.org har inbyggnadsmarknaden i Kina under de senaste sju åren dominerats av en tidigare processorfamilj från C*Core baserad på Freescalekärnan M*core. Familjen används bland annat i konsumentelektronik, säkerhetsprodukter, automation och kontorsutrustning.

EE Times säger sig ha obekräftade uppgifter om en boom i Kina och Taiwan av ”hundratals” nystartade asicdesignföretag, varav flera är fokuserade på just CPU-kärnor.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)