JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Socialt ingenjörsforum fyller 50 000
Drygt ett år efter starten har komponentdistributören RS Components nätbaserade ingenjörsforum nått 50 000 medlemmar. Populärast är det kostnadsfria kretskortsverktyget Designspark PCB, som laddats ner 100 000 gånger.
RS Components hävdar att tillväxten till 50 000 användare sedan starten i juli ifjol gör Designspark till det snabbast växande nätforumet för elektronikkonstruktörer. Förutom att ladda ner cad-program kan användarna hitta konstruktionshjälp, läsa produktrecensioner från användare och kommunicera med likasinnade.

Konceptet liknar det som konkurrenten Farnell driver under namnet Element 14.

Gratisprogrammet Designspark PCB är sajtens ojämförligt viktigaste dragplåster. Det är sedan i mars inne på sin andra generation, där bland annat 3D-möjligheter införts (länk). Utöver själva programvaran finns även en rad instruktionsvideor, exempel och ett komponentbibliotek till programmet.

– Detta professionella verktyg har kommit att värderas högt av konstruktörer som byter från andra branschprodukter till Designspark PCB, skriver RS Components i ett pressmeddelande.

Enligt en artikel som Elektroniktidningen publicerade i juni (länk) är dock de traditionella aktörerna inom elektronikkonstruktionsverktyg inte särskilt oroade av gratisverktygens framfart, utan menar tvärtom att de är en bra ingång till EDA-branschens mer avancerade mjukvaror.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)