JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Volvo och Siemens i samarbete om elbilar

Volvo och Siemens i samarbete om elbilar

Volvo Personvagnar och tyska Siemens ska tillsammans utveckla teknik för eldrift, kraftelektronik och laddteknik till elbilar.
– Vi går snabbt framåt inom detta område. Vårt mål är att vara först med den senaste tekniken inom eldrift. Partnerskapet förstärker vår strävan att exploatera den snabbt växande marknaden för elbilar, säger Volvo Personvagnars vd Stefan Jacoby i ett pressmeddelande.

De första Volvo C30 Electric med elektriska motorer från Siemens kommer ut på provbanorna redan mot slutet av året. Från slutet av nästa år och framåt kommer Volvo att leverera en provserie på upp till 200 bilar till Siemens. Företaget kommer sedan att utvärdera bilarna under verkliga förhållanden som en del av Siemens interna flotta av testbilar.

– Vårt långsiktiga mål är att etablera Siemens som global leverantör av system såväl i som utanför elfordon. Vi betraktar oss själva som pionjärer inom alla delar av elektrisk mobilitet, säger Siegfried Russwurm som är vd för Siemens Industry Sector.

De elmotorer som utvecklats för Volvo har en maximal effekt på 108 kilowatt och ett högsta vridmoment på 220 Newtonmeter. De är moduluppbyggda och kompakta. Inverterns konstruktion kommer att optimeras gemensamt av de båda företagen för att uppfylla alla säkerhetskrav. Dessutom kommer Siemens att tillhandahålla laddningssystem i och utanför fordonen.

Volvo startar en småskalig produktion av Volvo C30 Electric i år och nästa år kommer företaget att börja sälja Volvo V60 Plug-in Hybrid.

– Detta innebär att vi går från prototyper och små volymer mot serieproduktion, och vi startar med plug-in-hybriden. Vår kommande, nya plattformsarkitektur banar väg för elektrifiering av hela modellutbudet, säger Stefan Jacoby.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)