JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. EDA-bolag öppnar sitt gränssnitt
Med en sajt där användarna kan ladda ner öppen kod förenklar EDA-företaget Springsoft  åtkomsten till sitt debugprogram och gör det lättare för kunderna att skriva script. Samtidigt blir det lättare för tredjepartstillverkare att interagera med företagets verktyg.
Nykomlingen kallas Via, uttytt Verdi Interchange Apps, och består av ett öppet gränssnitt till debugverktyget Verdi och dess databaser kallade KDB och FSDB. Med Via kan användarna utveckla och anpassa applikationer för konstruktionsförståelse, för analys och validering och för att hantera konstruktions- och datafiler. Verdi är ett av de mest använda debugverktygen för konstruktion av asicar och system på kisel.

– Många kunder har kommit till oss med idéer om hur Verdi kan vidareutvecklas. De har tidigare behövt vänta på nästa version för att se sina idéer implementerade. Nu öppnar vi för möjligheten att låta dem implementera mer av sina idéer själva, eller låta tredje part göra det, säger Thomas Li, produktmarknadschef på Springsoft.

Från start finns drygt 60 funktioner och procedurer att ladda ner, jämte drygt 30 script och tillämpningar. Dessa har utvecklats av Springsofts egna ingenjörer, samt några partner och betrodda kunder som företaget samarbetat med för att testa systemet. Gränssnittet, scriptverktyg och kommandobibliotek kan laddas ner i form av öppen källkod från en sajt driven av Springsoft kallad Via Exchange. Det enda som krävs för åtkomst är att man registrerar sig.

En typisk tillämpning är att köra debugprogrammet med en rad olika indata, som kan vara beroende av flera olika faktorer. Dessa faktorer har användaren tidigare behövt mata in manuellt. Med ett script kan detta göras automatiskt, och resultatet kan exporteras som en textfil där de olika faktorerna och deras utdata står i klartext.

– Fördelarna är uppenbara, det blir färre iterationer och lösningen hittas på kortare tid, säger Thomas Li.




 
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)