JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Svenska Flexenclosure har nominerats till Africacom Awards för sin basstationssajt  som är optimerad för drift där elnätet är obefintligt och dieseln dyr. Även Ericsson är nominerat i samma kategori.
Flexenclosure, med huvudkontor i Vara, har fått stor uppmärksamhet för sin basstationslösning kallad E-site, där vind- och solkraft står för större delen av basstationens energibehov och diesel bara behöver användas undantagsvis. Enligt företaget minskar lösningen driftskostnaderna med över 80 procent och koldioxidutsläppen med så mycket som 90 procent, jämfört med konventionell teknik.

E-site har i samarbete med Ericsson vidareutvecklats till en produkt kallad Community Power, där överskottselen kan nyttjas av kringliggande samhälle för exempelvis laddning av mobiler och kylning av mediciner. Det är den lösningen som nu nominerats till Africacom Awards i klassen Rural Telecoms.

I samma klass har även Ericsson nominerats, tillsammans med ett antal afrikanska operatörer. Africacom Awards är Afrikas mest prestigefyllda telekompris, och delas ut på mässan Africacom som äger rum i Kapstaden i Sydafrika 9-10 november.

Elektroniktidningen gjorde en längre intervju med Flexenclosures vd Stefan Jern för två år sedan (länk).
MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)