JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Testverktyget Netrounds prisat

Luelåföretaget Absilions testverktyg Netrounds prisas av mediehuset Technology Marketing Corporation (TMC) som utsett Netrounds till vinnare av 2011 IPTV Excellence Award.
Absilion grundades år 2007 av ett gäng avhoppare från Telia Research i Luleå. Den första produkten kom våren 2009 och baserades på en kombination av en molnbaserad webbserver och dedicerad hårdvara (testprober) som kunderna placerar ut på lämpliga ställen i sina nät.

Systemet, som kallas Netrounds, används för att övervaka och testa kvaliteten på bredbandsnät upp till 1 Gbit/s. Det klarar både TCP och UDP, det vill säga trafik motsvarande webbsurfning med omsändning av paket men också IP-telefoni där paketen inte sänds om vid fel.

Verktyget, som beskrevs av Elektroniktidningen för ett år sedan (länk), används av omkring hundra kunder, däribland Telenors svenska dotterbolag.

– Netrounds har gjort ett betydande intåg på IPTV-marknaden. Genom att tillhandahålla en exceptionell IPTV-lösning har Absilion förtjänat bekräftelse från redaktörerna för Internet Telephony, TMC:s säger Erik Linask i ett pressmeddelande.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)