JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Toyotaprojekt med Intel Atomi instrumentbrädan

Amerikanska processortillverkaren Intel och Toyota startar ett projekt som handlar nästa generation av system för underhållning och information i bilen. Målet är intuitiva gränssnitt och hårdvaran är Intels processor Atom.
Intel har minst sex olika versioner av sin lågenergifamilj Atom, och företaget följer flera olika spår för att hitta en vinnande nisch för den i  utanför bärbara datorer. Ett av spåren är multimedia i fordon.

Intel får nu med sig japanska biltillverkaren Toyota i ett projekt. De två ska hitta nya användningsmodeller för mobila enheter i fordon.

Föraren ska kunna utnyttja multipekteknik, gestikulation och rösten när den använder så kallade IVI-system, in vehicle infotainment – elektronik för nytta och nöje i bilen.

Intuititivitet och minskad förardistraktion är ledorden, enligt ett pressmeddelande från Intel. Mobila enheter och fordon ska anpassas till varandra och bilda en ”naturlig harmoni”.

Företagen beskriver bilen som en ”utökning av den digitala livsstilen” och hävdar att detta är en marknad som växer så snabbt att den bara överträffas av smarttelefoner och pekplattor. Marknaden för IVI och telematik väntas öka från 5,6 miljarder dollar år 2010 till 8,7 miljarder år 2018.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)