JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Offert på en timme
Att få en offert på vad det kostar att tillverka några prototypkort eller en nollserie brukar ta flera veckor. Det är alldeles för lång tid anser kontraktstillverkaren Inission som lanserar en tjänst kallad ”Offert på en timme”.
– Man kan komma in till oss på SEE-mässan nästa vecka med sitt USB-minne, gå runt en timme och sedan komma tillbaka och få en offert i handen, säger Olle Hulteberg som är vd och marknadschef på Inission.

Det hela bygger på att du som potentiell kund fyllt i en komponentlista i Excel, en så kallad BOM-lista, enligt en mall som finns på Inissions hemsida. Dessutom måste det finnas Gerberunderlag och gärna monteringsunderlag.

– Vi har byggt upp en intern organisation för det här och testat konceptet på några produkter där vi har facit. Vi har sett att vi träffar tillräckligt rätt för att våga lansera konceptet.

Inission har engagerat ett antal komponentdistributörer som utgående från BOM-listan lämnar prisuppgifter inom en halvtimme.

– Men man kan inte använda traditionella sätt när man tar fram en offert på en timme utan man måste bygga mycket på erfarenhet. Jag är oerhört stolt över mina medarbetare som lyckas prestera det.

Olle Hulteberg framhåller också att offerttjänsten kan användas för att få ned priset på den färdiga produkten genom att man tidigt kan testa vad olika lösningar kostar att tillverka.

– Många har sagt att det här är omöjligt men det gjorde oss bara mer taggade.

När jag intervjuade dig och Fredrik Berghel för två år sedan sa ni att man inte skulle lägga tid på att ta fram offerter till vem som helst, utan välja kunderna med omsorg (länk). Har ni ändrat uppfattning?

– Vi har inte förändrat vår grundprocess för större åtaganden. Den här tjänsten handlar inte om femårsavtal eller box-build utan är i första hand tänkt för prototypkort, säger Olle Hulteberg.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)