JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ny vd för lysande spikmatta
Uppstartsbolaget Ecospark som utvecklar en ny typ av vit lysdiod, har rekryterat Magnus Hägglund som vd.
Företaget knoppades av från Linköpings universitet år 2009, för att kommersialisera forskningsresultat från professor Magnus Willanders grupp. Där har man bland annat studerat nanotrådar i zinkoxid för belysningsändamål och användning inom medicinteknik.

Ecosparks lysdiod kan enklast beskrivas som en lysande spikmatta fast i nanoskala. Tekniken lovar att bli billig och ger ett varmvitt ljus utan det extra fosforskikt som dagens lysdioder kräver (länk).

– Vi är mycket nöjda med rekryteringen av Magnus. Med sin gedigna kompetens inom halvledarbranschen, erfarenhet av såväl produktframtagning, försäljning och finansiering är han väl lämpad för uppdraget att leda Ecospark. Jag ser fram emot ett stimulerande och produktivt samarbete, säger Hans Lindberg, styrelseordförande för Ecospark i ett pressmeddelande.

Magnus Hägglund har arbetat 14 år på olika chefs- och specialistpositioner inom opto- och mikroelektronikområdet på Ericsson Microelectronics därefter på Infineon. Han kommer senast från från en position inom finansbranschen där han har arbetat med finansiering av innovationsbolag. Bolagets tidigare vd, David Darby, blir teknikchef.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)