JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Rejält uppsving för Combitech
När teknikkonsultbolaget Combitech släpper sin första kvartalsrapport för i år är det trevlig läsning som levereras. Försäljningen på 311 miljoner kronor är 30 procent upp jämfört med samma period i fjol. Företagsförvärv och annan rekrytering gör dessutom att antalet anställda ökat med närmare 40 procent på ett år.
– Vi ser inga tecken på att marknaden mattas av. Den goda efterfrågan som till stor del ligger bakom kvartalets starka siffror ser ut att hålla i sig och vi fortsätter rekrytera medarbetare, säger Marie Bredberg, vd på Combitech, i ett pressmeddelande.

Det är framförallt köpet av it-företaget Sörman Information och starten av ett utvecklingscentrum i Trollhättan som har bidragit till den starka tillväxten samt till att personalstyrkan ökat med hela 23 procent bara under senaste kvartalet.

Det nya verksamheten i Trollhättan ska erbjuda utveckling på konsultbasis i hela Norden, främst inom bilsektorn men inte nödvändigtvis begränsat till den. Hittills har 90 personer rekryterats hit från Saab Automobile. På sikt är tanken är att centrumet ska sysselsätta uppåt 200 ingenjörer.

Den ökade försäljningen under det senaste kvartalet har också bidragit till ett rörelseresultat (EBIT) på 39 miljoner kronor under januari till mars. Det är en ökning om 39 procent jämfört med samma period 2011, enligt kvartalsrapporten.

Combitech är ett dotterbolag till försvars- och säkerhetsföretaget Saab. Av försäljningen slukar Saabkoncernen 36 procent, medan resten säljs externt.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)