JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Miljonregn över svensk sol
Energimyndigheten avsätter 91 miljoner till de tre första åren av ett nytt forskningsprogram om solceller, termisk solkraft och solbränslen.
– I Sverige har vi flera forskargrupper som är världsledande inom solenergiforskning. Stöd från Energimyndigheten har långsiktigt byggt upp kompetens hos flera av dessa grupper och nu fortsätter vi satsningarna i ett samlat solforskningsprogram, säger Birgitta Palmberger, avdelningschef på Energimyndigheten, i ett pressmeddelande.

Tanken är att under programperioden – från nästa år till 2016 – stödja en teknikutveckling som i förlängningen ska ge en ökad användning av solenergi i både svenska och globala energisystem.

Ett viktigt syfte med programmet är att skapa förutsättningar för ett ökat samarbete mellan akademisk forskning och näringsliv, liksom mellan olika forskargrupper inom akademin och industrin.

Programmet kommer att omfatta projekt av olika karaktär, från forsknings- och utvecklingsprojekt som utförs av olika forskningsutövare till experimentell utveckling och demonstration i företag.

En första utlysning inom programmet öppnar den 15 juni.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)