JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Achronix vill licensiera sin FPGA
FPGA-utmanaren Achronix kommer visserligen att fortsätta sälja sina avancerade FPGA:er som Intel börjar tillverka i sin 22 nm-process. Men företaget har samtidigt börjat erbjuda systemhus att licensiera tekniken i ett försök att slå sig in på konsument- och mobiltelefonmarknaden.
Tanken att addera FPGA-block till stora systemkretsar som en sorts försäkring mot misstag eller för att kunna hantera standarder som inte är helt klara, är långt ifrån ny, men har oftast fallerat. Det blir helt enkelt för dyrt att addera utrymmeskrävande FPGA-logik till en asic. Dessutom tenderar FPGA-logiken att vara energislukande.

Idag sitter det därför en separat FPGA på de kort som behöver de flexibilitet tekniken erbjuder.

Men Achronix, som har en egen implementation av den klassiska fyrvägs uppslagstabellen i första familjen av Speedster22i (länk), anser att tiden är mogen. Företagets grundare John Lofton Holt talade på analyshuset Future Horizins konferens förra veckan och citeras av EETimes.

Achronix har tagit fram tre FPGA-block på motsvarande 100 000 till 1 000 000 grindar som upptar 2,1 till 19,2 kvadratmillimeter i Intels process på 22 nm. Men företaget planerar att portera blocken till foundryt TSMC:s processer, där majoriteten av alla systemkretsar till smartmobiler och andra konsumentelektronikprodukter tillverkas, skriver EETimes.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)