JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Energihub, headset och smoothiemaskin tävlar om innovationspris
I september drog kontraktstillverkaren Inission igång en tävling där vinnaren får industrialiserings- och tillverkningstjänster värda upp till en miljon kronor. De tre finalisterna är en energihub från uppstartsföretaget Ferroamp, en headset för bullriga miljöer från Neckmike och en smoothieautomat från Berries by Astrid.
Uppfinningshöjd, unikitet, marknadspotential och nyhetsvärde. Det är huvudkriterierna i Inissions tävling där vinnaren presenteras på underleverantörsmässan Elmia Subcotractor i Jönköping i morgon. Priset är industrialisering och tillverkning under ett år till ett värde av maximalt en miljon kronor. De ingående komponenterna får vinnaren står för själv, Inission bidrar med arbetsinsatsen.

Ferroamps energihub är en ny typ av produkt som kombinerar en växelriktare för solceller med ett lokalt energilager (se länk). Detta gör en installation av solceller mer lönsam och användbar för elabonnenter. Det inbyggda energilagret ger flera fördelar: utnyttja timmätning av el och varierande elpriser genom att köpa in el när priset är som lägst, reservkraft vid strömavbrott, lagra el från solceller på dagen så att behovet av att köpa el på kvällen minskas.

Neckmike Headset Pro är en vidareutveckling av Neckmike headset och är utvecklat för att användas i mobiler och komradio i svåra och bullriga miljöer. Neckmike Pro är tänkt att användas till främst komradio i militär och blåljustjänst. I enklare versioner kan den även senare komma att användas civilt inom både yrkes- och fritidssektorn, tillämpningarna är många där en bullrig miljö stör ut t ex ett vanligt samtal via mobiltelefonen.

Berries by Astrid utvecklar världens första smoothieautomat med touch-skärm, mobilbetalning och en hygienisk lösning för automatisk servering av smoothie i tre smaker.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)